Італьянскія інтэрніраваныя вайскоўцы ў нацысцкім лагеры Шталаг-352 у Масюкоўшчыне (1943–1944) - Марозаў, Дзмітрый Віктаравіч; Бардзіньён, Эдаарда (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Гісторыя, 2021)
Аналізуецца беларуская і замежная гістарыяграфія праблемы, звязанай са знаходжаннем італьянскіх інтэрніраваных вайскоўцаў у лагеры Шталаг-352 у Масюкоўшчыне ў 1943–1944 гг. У навуковы зварот уводзяцца новыя звесткі, заснаваныя на дакументах з асабістага архіва Э. Бардзіньёна, родны дзед якога знаходзіўся ў гэтым лагеры ў якасці зняволенага. На прыкладзе Даменіка Арзані разглядаюцца бытавыя ўмовы ўтрымання італьянскіх ваеннапалонных, а таксама іх далейшы лёс.
Keywords: Шталаг-352; Масюкоўшчына; італьянскія інтэрніраваныя вайскоўцы; савецкія ваеннапалонныя; Вялікая Айчынная вайна; акупацыя; ахвяры нацызму; месцы памяці; Мінск; фонд «Памяць, адказнасць і будучыня»