Брэсцкі аддзел Рускага народнага саюза імя Міхаіла Архангела: стварэнне і дзейнасць - Бандарэнка, Канстанцін Міхайлавіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Гісторыя, 2017)
Даследуецца гісторыя ўзнікнення і арганізацыйнага станаўлення Брэсцкага павятовага аддзела Рускага народнага саюза імя Міхаіла Архангела – адной з найбольш буйных і ўплывовых агульнарасійскіх праваманархічных партый цэнтрысцкага кірунку пачатку ХХ ст. Аналізуюцца склад і асноўныя напрамкі дзейнасці аддзела.
Keywords: Рускі народны саюз імя Міхаіла Архангела; манархічны рух; праваманархічныя партыі; крайне правыя; цэнтрысты; умерана правыя; аддзелы правых партый