Лёс Аўстрыі і югаслаўскія тэрытарыяльныя прэтэнзіі да яе: пазіцыя СССР у міжсаюзніцкіх адносінах (чэрвень 1941 – май 1945 г.) - Салькоў, Анатоль Пятровіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Гісторыя, 2017)
Паказана развіццё славенска-аўстрыйскага нацыянальна-тэрытарыяльнага канфлікту ў Паўднёвай Карынтыі і славенскіх памежных раёнах Штырыі ў перыяд савецка-германскай вайны 1941–1945 гг. У межах савецкіх знешнепалітычных прыярытэтаў і міжсаюзніцкіх адносін асвятляецца пазіцыя СССР адносна падзей у рэгіёне. Апісаны характар і аргументацыя югаслаўскіх тэрытарыяльных прэтэнзій да Аўстрыі, прамежкавыя вынікі канфлікту.
Keywords: югаслаўска-аўстрыйская мяжа; Паўднёвая Карынтыя; славенскія памежныя раёны Штырыі; аўстрыйскае пытанне