Адлюстраванне месца і ролі жанчын у раннесярэдневяковым грамадстве Англіі ў сучаснай англамоўнай гістарыяграфіі - Мацвеенка, Мая Уладзіміраўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Гісторыя, 2017)
Аналізуюцца і вывучаюцца асноўныя гістарыяграфічныя англамоўныя працы, звязаныя з месцам і роляй жанчыны ў раннесярэдневяковай Англіі. Разгледжаны артыкулы, напісаныя ў перыяд з 1950-х гг. па цяперашні час. Пры аналізе гэтых работ была выяўлена і абгрунтавана неабходнасць напісання агульнай працы, здольнай увабраць у сябе дасягненні апошніх гадоў і звесці іх у цэльную сістэму, паколькі адзіная паўнавартасная абагульняючая праца, якая выйшла за гэты перыяд, ‒ манаграфія Крысціны Фел «Жанчыны ў англасаксонскай Англіі» ‒ не адпавядае патрабаванням сучаснай медыявістыкі, а працы, якія пабачылі свет пазней, маюць вельмі вузкую накіраванасць абраных аўтарамі тэм.
Keywords: жанчыны ў гісторыі; раннесярэдневяковая Англія; сярэдневяковая гістарыяграфія