Полісемантычныя англамоўныя запазычанні ў мове сучаснай беларускай публіцыстыкі - Савасцюк, Марына Леанідаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Разглядаюцца змены ў семантыцы англамоўных запазычанняў у беларускай мове. Адзначана, што лексіка-семантычная сістэма мовы найбольш аператыўна рэагуе на ўсе змены экстралінгвістычнага і лінгвістычнага характару. Выяўлена больш за 200 полісемантычных англіцызмаў у прааналізаваным матэрыяле. Паказана, што хуткасць развіцця лексічнага складу беларускай мовы на сучасным этапе не дазваляе своечасова фіксаваць новыя значэнні запазычаных адзінак у слоўніках. Вылучаюцца англіцызмы, у семантыцы якіх адбыліся змены. Параўноўваюцца значэнні слоў, якія прадстаўлены ў слоўніках беларускай мовы і ўжываюцца ў артыкулах беларускамоўных перыядычных выданняў апошніх двух дзесяцігоддзяў, акрэслены новыя значэнні ў семантыцы англіцызмаў. Зроблена выснова пра тое, што полісемантычнасць, як правіла, уласцівая англіцызмам, якія функцыянуюць у мове не менш за 30 гадоў.