Тыпалогія форм інтэртэкстуальных уключэнняў на аснове рэмінісцэнтнага поля - Жышкевіч, Алена Ігараўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Аналізуюцца розныя падыходы да вызначэння паняцця «рэмінісцэнцыя». Прапанавана трактаваць яго як абагульненне ўсіх форм інтэртэкстуальных уключэнняў, гэта значыць пад рэмінісцэнцыяй разумеюцца ўсвядомленыя або неўсвядомленыя, дакладныя або пераўтвораныя цытаты ці асацыятыўныя адсылкі да больш ці менш вядомых з’яў, якія выражаны ў матэрыяльнай і нематэрыяльнай тэкставай формах у складзе больш позняга тэксту. Сцвярджаецца, што на падставе такога ўяўлення аб рэмінісцэнцыі ўсе формы інтэртэкстуальных уключэнняў, аб’яднаныя на аснове функцыянальнай агульнасці, можна разглядаць як рэмінісцэнтнае поле, ядром якога з’яўляецца цытата, а перыферыйнай часткай – аплікацыя, парафраз і алюзія.