Маўленчыя асаблівасці імпульсіўнага тыпу персанажа ў англамоўных кароткіх апавяданнях - Клокава, Ганна Герардаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Разглядаецца актуальны на сучасным этапе аспект суадносін асаблівасцей маўлення з псіхалагічнымі прычынамі, якія ляжаць у аснове тых ці іншых спосабаў маўленчага выражэння. Праводзіцца лінгвапсіхалагічны аналіз слоў аўтара і маўлення персанажа, які абапіраецца на тыпалогію асоб, якая складаецца з трох характаралагічных тыпаў. Апісваецца імпульсіўны персанаж, які прэзентуецца спачатку ў словах аўтара, а потым праз уласнае маўленне. На падставе параўнальнага аналізу выяўляюцца маўленчыя асаблівасці (дыскурсіўныя маркёры), якія адрозніваюць маўленчыя паводзіны герояў імпульсіўнага тыпу ў англамоўных кароткіх апавяданнях.