Унутраная форма простых структурных дэрыватаў – назоўнікаў з рознымі словаўтваральнымі значэннямі ў рускай мове - Кавалёва, Ганна Ігараўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Разглядаецца залежнасць паміж асноўнымі тыпамі словаўтваральных значэнняў (мутацыйным, мадыфікацыйным, транспазіцыйным) і характарам унутранай формы простых структурных дэрыватаў – назоўнікаў рускай мовы. Вылучаны асобныя групы назоўнікаў з мадыфікацыйным і транспазіцыйным словаўтваральным значэннем, унутранай формай якіх не з’яўляюцца іх матывавальныя словы. Удакладняецца пытанне аб існаванні карэляцыі паміж такімі характарыстыкамі вытворнага слова, як матываванасць і наяўнасць унутранай формы. Вызначана нефіксаваная пазiцыя ўнутранай формы ў словаўтваральным гняздзе. Адзначана, што існуюць выпадкі супадзення ўнутраных форм слоў у дэрыватаў, звязаных адносінамі паслядоўнай матываванасці.