Пачатак філалагічнай адукацыі ў Беларускім дзяржаўным універсітэце - Зуева, Вольга Уладзіміраўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2021)
Характарызуюцца падрыхтоўчы і пачатковы этапы працы навукоўцаў і арганізатараў навукі па забеспячэнні прафесійнай філалагічнай падрыхтоўкі ў БДУ. Паказваецца залежнасць зместу лінгвістычных і літаратуразнаўчых курсаў і метадаў іх выкладання ў першыя гады існавання ўніверсітэта ад знешніх, у першую чаргу эканамічных, фактараў. Апісваецца сацыяльны склад першых студэнтаў этнолага-лінгвістычнага аддзялення БДУ.