Прэзентацыя беларускага гандлёвага бізнесу на ўласных сайтах: рэклама або самасцвярджэнне? - Мячкоўская, Ніна Барысаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2022)
На аснове даследавання структуры кантэнту вэб-сайтаў васьмі беларускіх прадпрыемстваў гандлю вызначаецца месца сайта ў сукупнай інфармацыі аб прадпрыемстве, якая ёсць у грамадстве, і характарызуюцца камунікатыўныя механізмы гандлёвага менеджменту. Паказана, што сайты з інфармацыяй аб прапанаваных фірмай таварах не ўяўляюць сабой асабліва эфектыўнага рухавіка продажаў, аднак для гандлёвай фірмы ў прыватнасці і для ўсёй бізнес-супольнасці ў цэлым сайт важны як сведчанне прафесійных кампетэнцый кіраўніцтва фірмы ў сферы камерцыйнай камунікацыі. Сайты гандлёвай фірмы выконваюць тры асноўныя функцыі. Па-першае, яны рэгіструюць дысконтныя карты кліентаў (пастаянных пакупнікоў, членаў клуба пакупнікоў і пад.), тым самым ствараюць кліенцкую базу даных для таргетаванай рэкламы і прамых, ці асабістых, продажаў. Па-другое, сайты арганізуюць базы даных аб таварах і паслугах (гэтай фірмы), што дазваляе з часам трансфармаваць інфармацыйна-рэкламныя сайты ў сайты, якія прадаюць, гэта значыць у прадпрыемствы інтэрнэт-гандлю. Па-трэцяе, уласны сайт гандлёвай фірмы – важны канал для яе самапрэзентацыі і павышэння статусу ў бізнес-супольнасці, паколькі камунікацыйная якасць сайта сама па сабе з’яўляецца крыніцай даных, якія дазваляюць бізнес-супольнасці меркаваць аб узроўні прафесійнай кампетэнцыі кіраўнікоў фірмы ў сферы маркетынгавай камунікацыі і дызайну.