Фразеалогія ў лінгвакагнітыўнай перспектыве - Гутоўская, Марына Сцяпанаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Разглядаюцца гісторыка-навуковыя перадумовы вывучэння складаных адносін мовы і мыслення, станаўлення кагнітыўнай лінгвістыкі. Абмяркоўваюцца асаблівасці лінгвакагнітыўнага падыходу да вывучэння фразеалогіі, на прыкладзе англійскіх фразеалагізмаў з семантыкай ‘achieve success’ дэманструецца логіка лінгвакагнітыўнага даследавання фразеалогіі на фоне структурнага. Выкладаецца бачанне мэты, агульных задач і перспектыў кагнітыўнай фразеалогіі.