Сцяна як сімвал (памылковага) пазнання ў творах аўстрыйскіх пісьменніц другой паловы XX – пачатку XXI ст. - Давыдзенка, Дар'я Канстанцінаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Разглядаецца вобраз сцяны ў творах аўстрыйскіх пісьменніц другой паловы XX – пачатку XXI ст.: раманах М. Хаўсхофер «Сцяна» і І. Бахман «Маліна», міні-драме Э. Елінэк «Сцяна». Аналізуецца сімвалічнае значэнне сцяны ў іх. Даследуецца эвалюцыя вобраза, якую асабліва выразна можна прасачыць у п’есе Э. Елінэк. Крытыка і пераасэнсаванне Э. Елінэк спадчыны яе папярэдніц, М. Хаўсхофер і І. Бахман, у рамках праблем, звязаных з пабудовай жаночай ідэнтычнасці праз аўтарства, раскрываюць яшчэ адну грань яе творчасці – працяг пошукаў рашэння наспелых у гэтай галіне канфліктаў. Выяўляецца, што вобраз сцяны не толькі служыць сэнсаўтваральным звяном у названых творах, але і адлюстроўвае змены ўспрымання аўтара-жанчыны ў патрыярхальным дыскурсе.