Сеткавая літаратура і традыцыйная літаратура: параўнальны аналіз - Цзюй , Хунянь (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Разглядаецца сеткавая літаратура як асаблівая форма славеснасці. Вызначаюцца яе межы. Устанаўліваюцца адрозненні сеткавай літаратуры ад традыцыйнай. Удакладняюцца асаблівасці сеткавай літаратуры, абумоўленыя як лічбавай формай існавання твораў (віртуальнасць, нелінейнасць, цыклічнасць, інтэгратыўнасць, мультымедыйнасць), так і спосабам іх стварэння, распаўсюджвання і ўжывання (фрагментарнасць, высокая даступнасць, інтэрнацыянальнасць, актуальнасць). Даказваецца, што адной з найважнейшых рыс сеткавай літаратуры выступае інтэрактыўнасць, якая праяўляецца ў актыўнай камунікацыі паміж аўтарамі і чытачамі. Пацвярджаецца, што размяшчэнне твораў у інтэрнэце дае большую свабоду творчага самавыяўлення, чым іх публікацыя ў традыцыйным фармаце.