Навуковая праца кафедры тэарэтычнага і славянскага мовазнаўства - Барковіч, Аляксандр Аркадзьевіч; Казлоўская, Людміла Аркадзьеўна; Бабко, Таццяна Віктараўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Абагульнены навуковыя дасягненні кафедры тэарэтычнага і славянскага мовазнаўства філалагічнага факультэта Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Паказана, што ўжо больш за 50 год кафедра з’яўляецца адным з вядучых структурных падраздзяленняў універсітэта, а яе калектыў на высокім прафесійным узроўні забяспечвае вывучэнне тэарэтычных аспектаў лінгвістыкі і славістыкі. Пацверджана, што сёння, прытрымліваючыся багатых традыцый, замацаваных у дасягненнях уласнай школы, кафедра актыўна працуе ў перспектыўных і інтэрдысцыплінарных навуковых напрамках, у тым ліку ў галіне лічбавай філалогіі.