Інтэрмедыяльная эстэтыка ў англамоўнай літаратуры Нігерыі (на прыкладзе экфрастычных раманаў Б. Окры) - Жылінская, Алена Валер'еўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2025)
Вывучаецца інтэрмедыяльная эстэтыка раманаў брытанска-нігерыйскага пісьменніка Б. Окры «У Аркадзіі» і «Век магіі». Разглядаецца тыпалогія інтэрмедыяльных з’яў І. Раеўскі, і абгрунтоўваецца прымяненне тэорыі інтэрмедыяльнасці ў рамках посткаланіяльных даследаванняў. Асаблівая ўвага надаецца раскрыццю спосабаў узаемадзеяння тэксту і элементаў жывапісу і кінематографа ў мастацкай прасторы дылогіі. Вызначаюцца адметныя рысы экфрастычнага аповеду Б. Окры. Выяўляюцца асаблівасці ўключэння ў дылогію інтэрмедыяльных рэферэнцый у залежнасці ад іх аб’екта: канкрэтнага артэфакта (карціны Н. Пусэна «Аркадскія пастухі»), медыяльнай субсістэмы (жанру шакументары) і элементаў цэлых семіятычных сістэм (жывапісу, кінематографа, навінавых медыя). Вывучэнне інтэрмедыяльных сувязей у творах Б. Окры фарміруе новы погляд на праблему гібрыдызацыі наратыву і садзейнічае збліжэнню інтэрмедыяльнага і посткаланіяльнага дыскурсаў.