Некаторыя сігніфікатыўныя характарыстыкі лексем, якія абазначаюць асоб дзіцячага ўзросту, у рускай і кітайскай мовах - Вэньцзюань, Ван (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Даследуюцца лексемы, якія абазначаюць асоб дзіцячага ўзросту, у сучасных рускай і кітайскай мовах. Зроблена спроба вызначыць выяўленыя ў названых мовах межы перыяду дзяцінства шляхам звароту да тэкстаў Нацыянальнага корпуса рускай мовы і Корпуса тэкстаў кітайскай мовы Кітайскага ўніверсітэта сродкаў масавай інфармацыі, якія ўключаюць лексемы са значэннямі 'немаўля', 'дзіця', 'падлетак'. Паказана, што фрагмент моўнай карціны свету, які можна вызначыць як дзяцінства, у сваіх асноўных характарыстыках аднолькавы для рускай і кітайскай моў, а наяўныя несупадзенні нярэдка абумоўлены структурай моў, а не адрозненнямі ў карцінах свету народаў.