Рэвізіянісцкія стратэгіі ў англамоўнай фемінісцкай крытыцы і жаночай літаратуры другой паловы ХХ – пачатку ХХІ ст. - Янкута, Ганна Валер’еўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Характарызуюцца кірункі фемінісцкіх літаратуразнаўчых даследаванняў 1970–80-х гг., мэтай якіх было пераасэнсаваць літаратурны канон праз прызму жаночага досведу. Разглядаецца рэвізія як ключавы метад фемінісцкай крытыкі: гісторыя з’яўлення паняцця, яго напаўненне і інтэрпрэтацыя рознымі даследчыцамі. Раскрываецца значнасць для фемінісцкай літаратурнай крытыкі самарэвізіі, якая дазваляе ўключаць у даследчы кантэкст досвед усіх груп жанчын. Аналізуецца рэвізія як творчая стратэгія пісьменніц другой паловы ХХ – пачатку ХХІ ст.: рэвізія мовы і стылю, якая вылілася ў стварэнне канцэпцыі «жаночага пісьма», рэвізія міфаў і класічных літаратурных твораў, у выніку якой адбываецца дэканструкцыя традыцыйных сюжэтаў і на першы план выводзяцца персанажы жаночага полу. Сцвярджаецца, што рэвізія жанравай сістэмы праяўляецца праз трансфармацыю такіх элементаў жанравай формы і зместу, як праблемна-тэматычнае поле, суб’ектная арганізацыя мастацкага свету і сістэма вобразаў у творы, што ўплывае на фарміраванне новых жанравых мадыфікацый.