Моўныя сродкі стварэння вобразу адрасата ў эпісталярных тэкстах Б. Пастэрнака - Зямлянік, Таццяна Валер'еўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Выяўлены моўныя сродкі стварэння вобразу адрасата ў лістах Б. Пастэрнака да Я. Пастэрнак, М. Цвятаевай, З. Пастэрнак, В. Фрэйдэнберг. Прадстаўлены і ахарактарызаваны звароты ў пачатковай і сярэдняй пазіцыях, атрыбутыўныя і субстантыўныя лексемы, якія з’яўляюцца найбольш значнымі элементамі мовы пры стварэнні вобраза адрасата. Апісаны атрыбутыўныя лексемы, свядома адабраныя аўтарам для стварэння пэўнага камунікатыўнага вобраза. Паказана, што яны набываюць розныя значэнні ў залежнасці ад лексіка-семантычнага і граматычнага акружэння і надаюць вобразу адрасата ўласцівыя толькі яму рысы. Вызначана, што пры стварэнні вобраза адрасата аўтар актыўна выкарыстоўвае абстрактныя назоўнікі, якія ўводзяцца ў тэкст для характарыстыкі станоўчых рыс асобы адрасата, адлюстроўваюць аўтарскае бачанне і ўспрыманне і ўдзельнічаюць у рэалізацыі такога прыёму ўздзеяння на адрасата, як пахвала.