Дзеясловы руху суб’екта і перамяшчэння аб’екта як «кампенсатары» семантыкі дзеясловаў успрымання ў рускай і беларускай мовах - Краскоўскі, Мікалай Ігаравіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
Аналізуюцца рускія і беларускія дзеясловы руху суб’екта і перамяшчэння аб’екта, здольныя выступаць у ролі функцыянальна-тэкставых дзеясловаў успрымання. Акрэслены групы дзеясловаў руху суб’екта і перамяшчэння аб’екта ў рускай і беларускай мовах і базавыя дзеясловы гэтых груп, а таксама набор кампанентаў значэнняў, на падставе якіх адпаведныя адзінкі ў якасці функцыянальна-тэкставых дзеясловаў уключаюцца ў склад функцыянальна-семантычных класаў рускіх і беларускіх дзеясловаў успрымання.