Паняцці «ўласнасць», «сіла», «улада» ў сэнсавай структуры семантыка-этымалагіч на га поля ʻўласнасцьʼ (на матэрыяле рускай мовы) - Iванчыкава, Юлія Сяргееўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2018)
Даследуецца спецыфіка кагнітыўнай сувязі паняццяў «уласнасць», «сіла», «улада» ў складзе такога аб’яднання, як семантыка-этымалагічнае поле. Адзначана, што гэтыя канцэпты маюць базавы для носьбітаў рускай мовы характар (хутчэй за ўсё, з’яўляюцца ўніверсальнымі). На матэрыяле рускай мовы выяўлены шэраг этымалагічных гнёздаў, якія ўваходзяць у семантыка-этымалагічнае поле ʻўласнасцьʼ, кампаненты якіх выяўляюць сінкрэтызм паняццяў «уласнасць», «сіла», «улада» (гнёзды з каранямі *seb-/*sob-, *vel-/*vol-, *im-, *bog-, *tȩg-). У выніку аналізу моўнага матэрыялу зроблена выснова аб рэгулярнасці і метанiмiчным характары сувязі названых паняццяў.