Мадэлі ролевага ўзаемадзеяння ўдзельнікаў вуснага акадэмічнага дыскурсу - Тaлстaногова, Ірына Віктараўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2018)
Даследуецца працэс узаемадзеяння ўдзельнікаў вуснага акадэмічнага дыскурсу, яго складнікаў і дэтэрмінантаў. Выяўляюцца і апісваюцца камунікатыўныя ролі выкладчыка і студэнтаў, сістэматызуюцца заканамернасці іх маўленчых паводзін, будуюцца адпаведныя мадэлі. Кожная мадэль ролевага ўзаемадзеяння ўдзельнікаў вуснага акадэмічнага дыскурсу падрабязна аналізуецца з пункта гледжання яе структуры, інтэнцыі камунікантаў, сродкаў моўнай і маўленчай рэпрэзентацыі, частотнасці выкарыстання, аб’ёму маўленчай прадукцыі камунікантаў. Матэ- рыял даследавання – запісы практычных заняткаў па англійскай мове.