Вынікі доследна-эксперыментальнай работы па фарміраванні іншамоўнага лексікону ў студэнтаў на аснове лiнгвакультуралагiчнага падыходу (англійская мова) - Талейка, Карына Анатольеўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2020)
Апісваецца эксперыментальная праверка вынікаў прымянення методыкі фарміравання іншамоўнага лексікону ў студэнтаў на аснове лінгвакультуралагічнага падыходу. Разгледжаны змест працэсу фарміравання іншамоўнага лексікону ў студэнтаў у кантэксце лінгвакультуралагічнага падыходу, вызначаны прынцыпы рэалізацыі лінгвакультуралагічнага падыходу, ажыццёўлены адбор лінгвакультуралагічнага тэзаўруса, распрацавана сістэма заданняў для фарміравання ў студэнтаў іншамоўнага лексікону на аснове лінгвакультуралагічнага падыходу. Ацэнка вынікаў эксперымента дазваляе заключыць, што прымяненне прапанаванай методыкі спрыяе павышэнню ўзроўню сфарміраванасці іншамоўнага лексікону ў студэнтаў, развівае здольнасць свабодна арыентавацца ў сучасным полікультурным свеце. Вынікі даследавання могуць быць выкарыстаны пры напісанні вучэбных дапаможнікаў, а таксама ў лекцыйных курсах па методыцы навучання ў працэсе фарміравання іншамоўнага лексікону ў студэнтаў, якія вывучаюць не толькі англійскую, але і іншыя замежныя мовы.
Keywords: іншамоўны лексікон; канцэпт; лінгвакультуралогія; лінгвакультуралагічны падыход; сацыякультурная дарэчнасць; маўленчы этыкет; міжкультурная камунікацыя; доследна-эксперыментальная праца