Заканамернасцi адлюстравання колеравай характарыстыкi ва ўнутранай форме рускiх дыялектных намiнацый лекавых траў - Кузняцова, Алена Леанідаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2020)
Разгледжаны рускiя дыялектныя фiтонiмы, якiя адлюстроўваюць колеравую характарыстыку травянiстых лекавых раслiн (аднаслоўныя матываваныя назвы). Дадзеныя фiтонiмы класiфiкаваны ў залежнасцi ад матывацыi i характару намiнацыi (прамога цi метафарычнага/метанiмiчнага). Выяўлены заканамернасцi адлюстравання колеравай характарыстыкi раслiн ва ўнутранай форме названых намiнацый. Устаноўлена, што аднаслоўныя назвы, якiя характарызуюць колер раслiн, нешматлiкiя ў дыялектах русскай мовы (у параўнаннi з аднаслоўнымi фiтонiмамi, якiя адлюстроўваюць некаторыя iншыя прыкметы раслiн). Прадстаўлены чатыры тыпы дыялектных фiтонiмаў, якiя перадаюць колеравую характарыстыку лекавых траў.
Keywords: рускi дыялектны фiтонiм; колеравая характарыстыка; унутраная форма; матывацыя; характар намiнацыi