Адлюстраванне расліннага свету ў сістэме беларускай і славацкай дзеяслоўнай лексікі - Рааго, Павел Аляксандравіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2019)
На падставе семантыка-сінтаксічнай класіфікацыі дзеясловаў з прадметнай семай ‘расліна’ зроблена спроба паказаць, якую інфармацыю пра раслінны свет нясуць у сабе дзеясловы беларускай і славацкай моў. Гэтая інфармацыя зʼяўляецца вельмі разнапланавай, што дазваляе праводзіць яе аналіз на трох узроўнях: асэнсаванне функцыянальнай ролі расліны; адлюстраванне анталагічных уласцівасцей і характарыстык раслін у рамках асобных семантычных класаў; дэнататыўная аднесенасць. Супастаўляльны элемент даследавання дазваляе выявіць асаблівасці ў адлюстраванні расліннага свету ў дзеяслоўнай семантыцы славацкай і беларускай моў.