Кітаістыка на філалагічным факультэце БДУ: гісторыя, сучасны стан і перспектывы - Жукавец, Вераніка Вячаславаўна; Хмяльніцкі, Мікалай Мікалаевіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2021)
Асвятляецца гісторыя станаўлення і развіцця кітаістыкі на філалагічным факультэце Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Вызначаны асноўныя метадалагічныя падыходы, сучасныя навучальныя тэхналогіі, якія выкарыстоўваюцца пры навучанні студэнтаў па спецыяльнасці 1-21 05 06 «Усходняя (кітайская) філалогія». Ахарактарызаваны важнейшыя напрамкі вучэбна-метадычнай, навуковай і культурна-выхаваўчай дзейнасці кафедры кітайскай філалогіі, заснаванай на філалагічным факультэце ў 2011 г. Супрацоўнікі гэтага структурнага падраздзялення праводзяць сістэмныя даследаванні кітайска-беларускіх моўных, літаратурных і культурных сувязей, методыкі выкладання кітайскай мовы і літаратуры ва ўстановах сярэдняй і вышэйшай адукацыі Рэспублікі Беларусь, праблем мастацкага перакладу. Іх публікацыі сталі базай для навуковых распрацовак у згаданых напрамках. Акрэсліваюцца галоўныя дасягненні БДУ за дваццацігадовы перыяд выкладання кітаістыкі на філалагічным факультэце, адзначаецца запатрабаванасць выпускнікоў-кітаістаў на сучасным рынку працы, адукацыі і гуманітарыстыкі ў цэлым.
Keywords: кітаістыка; кітайская філалогія; беларуска-кітайскія моўныя сувязі; беларуска-кітайскія літаратурныя сувязі; рэцэпцыя; мастацкі пераклад; навучальныя тэхналогіі; універсітэт