Узаемасувязь катэгорыі інфарматыўнасці і механізмаў суб’ектнай рэферэнцыі ў беларуска- і англамоўным інтэрв’ю - Басавец, Ірына Міхайлаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2023)
Даследуюцца асаблівасці ўплыву рэферэнцыяльных механізмаў суб’ектных намінацый на катэгорыю інфарматыўнасці беларуска- і англамоўных інтэрв’ю. Вызначаюцца дэтэрмінанты інфармацыйна насычанага тэксту. Выяўляюцца спосабы канструявання пераключанай суб’ектнай рэферэнцыі на аснове кантрасна прадстаўленых у тэксце меркаванняў спецыялістаў і неспецыялістаў. Паказваецца, як у выніку змешвання стылявых кодаў ажыццяўляецца междыскурсiўны трансфер ведаў у ходзе выкарыстання моўных механізмаў аўтарызацыі і дэаўтарызацыі.
Keywords: катэгорыя інфарматыўнасці; пераключаная суб’ектная рэферэнцыя; суб’ектна-рэферэнцыяльная шчыльнасць; междыскурсiўная трансферызацыя ведаў; інфармацыйная насычанасць; аўтарызаваны пераказ навуковай канцэпцыі; дэаўтарызаванае цытаванне