Устарэлая лексіка і асаблівасці яе дыферэнцыяцыі ў слоўніках сучаснай беларускай літаратурнай мовы - Макарэвіч , Аляксандр Васільевіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2023)
Вызначаецца статус устарэлай лексікі ў сістэме сучаснай беларускай літаратурнай мовы. Аналізуецца спецыфіка адлюстравання слоўнікамі сучаснай беларускай мовы ўстарэлых намінацый, у тым ліку стылістычна афарбаваных адзінак. Даследуецца сістэма памет, якія выкарыстоўваюцца для абазначэння ўстарэлай лексікі ў даведніках. Адзначана, што аўтары лексікаграфічных крыніц ужываюць гэтыя паметы непаслядоўна. Удакладняюцца асаблівасці памет уст., заст. і саст., якія выкарыстоўваюцца для фіксацыі ўстарэлых намінацый у слоўніках сучаснай беларускай літаратурнай мовы.
Keywords: лексікаграфія; устарэлыя намінацыі; стылістычная памета; функцыянальна-стылістычныя паметы; архаізм; гістарызм; сфера ўжывання слова