Формы інтэртэкстуальнасці ў раманах М. З. Данілеўскага і Дж. С. Фоера - Кашкан , Таццяна Аляксандраўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2023)
Даследуюцца формы інтэртэкстуальнасці ў раманах сучасных амерыканскіх пісьменнікаў М. З. Данілеўскага («Дом лісця») і Дж. С. Фоера («Вось я», «Дрэва кодаў», «Жудасна гучна і залімітава блізка» і «Поўная ілюмінацыя»). Выяўляюцца і сістэматызуюцца наступныя спасылкі: алюзіі, рэмiнiсцэнцыі, загалоўкі і эпіграфы. Прапаноўваецца класіфікацыя форм інтэртэкстуальнасці з пункту гледжання іх дачынення да біблейскага, літаратурнага, міфалагічнага, культурна-гістарычнага і моўнага прэцэдэнтных тэкстаў. Паказваецца, што М. З. Данілеўскі часцей за ўсё звяртаецца да літаратурных прэцэдэнтных тэкстаў, у той час як Дж. С. Фоер – да біблейскiх. Асаблівая ўвага надаецца вывучэнню функцый алюзій, рэмінісцэнцый, загалоўкаў і эпіграфаў у даследуемых раманах.
Keywords: формы інтэртэкстуальнасці; алюзія; рэмінісцэнцыя; загаловак; эпіграф; прэцэдэнтны тэкст; тэкст-рэцыпіент