Да пытання аб складанні слоўніка функцыянальна-семантычных класаў дзеясловаў беларускай мовы - Краскоўскі, Мікалай Ігаравіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Прыведзены вынікі выкарыстання метаду «чаўнаковага» перакладу для фарміравання функцыянальна-семантычнага класа (ФСК) беларускіх дзеясловаў на аснове дзеяслоўнай лексікі рускай мовы, прадстаўленай у выданні «Тлумачальны слоўнік рускіх дзеясловаў. Ідэаграфічнае апісанне. Англійскія эквіваленты. Сінонімы. Антонімы» пад рэдакцыяй Л. Г. Бабенка. Прадэманстраваны патэнцыял метаду «чаўнаковага» перакладу для фарміравання і дапаўнення паралельных ФСК беларускай і рускай моў, стварэння слоўнікаў ФСК.
Keywords: лексіка-семантычная група; функцыянальна-семантычны клас; «чаўнаковы» пераклад; семантыка слова; сема