Тактыкі эмацыянальнай прывабнасці, пераканаўчай і крэатыўнай мовы ў рэаліза цыі рэкламных стратэгій на прыкладзе Беларусі, Егіпта і Вялікабрытаніі - Мунір, Антоніус Самір (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Разгледжана значэнне выкарыстання тактык эмацыянальнай прывабнасці, пераканаўчай і крэатыўнай мовы для эфектыўнай рэалізацыі рэкламных стратэгій, што прымяняюцца ў трох розных краінах з трыма рознымі культурамі. Даказана, што рэклама, у якой выкарыстоўваецца тактыка пераканання, здольна станоўча ўплываць на спажыўцоў і павышаць запамінальнасць тавару. Акрамя таго, важна ўлічваць, што ў розных культурах гэтыя тактыкі могуць успрымацца неаднолькава. Выяўлена, што тактыка пераканання прымяняецца для змянення адносін і паводзін спажыўцоў. Устаноўлена, што эмацыянальныя заклікі правакуюць у спажыўцоў моцныя перажыванні, такія як шчасце або смутак. Высветлена, што выкарыстанне адмысловых моўных тактык у рэкламе з’яўляецца вырашальным фактарам для вызначэння яе эфектыўнасці і запамінальнасці. Важна разумець, што мэтавая аўдыторыя, тавар ці паслуга, якія рэкламуюцца, лінгвістычны і культурны кантэкст могуць уплываць на эфектыўнасць прымянення гэтых стратэгій.
Keywords: тактыка эмацыянальнай прывабнасці; тактыка крэатыўнай мовы; тактыка пераканаўчай мовы; рэкламная камунікацыя; маўленчы акт