Прытрымліваючыся традыцый філалагічных навук: навукова-даследчая дзейнасць кафедры раманскага мовазнаўства - Тучынскі, Аляксей Віктаравіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Артыкул прысвечаны 85-гадоваму юбілею філалагічнага факультэта Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта, які падрыхтаваў тысячы настаўнікаў, пісьменнікаў, навуковых супрацоўнікаў, работнікаў улады і кіравання. Апісаны асноўныя напрамкі дзейнасці кафедры раманскага мовазнаўства. Прадстаўлены асаблівасці вучэбнай, вучэбна-метадычнай і навукова-метадычнай работы, узаемадзеяння з арганізацыямі – заказчыкамі кадраў, студэнцкімі навуковымі гурткамі і аб’яднаннямі, якія дзейнічаюць на базе кафедры. Ахарактарызаваны інфармацыйна-даследчы праект «Халакост – трагічная старонка гісторыі Беларусі».
Keywords: вышэйшая адукацыя; філалагічны факультэт; кафедра раманскага мовазнаўства; адукацыйны працэс; метады і прыёмы навучання; інфармацыйна-даследчы праект