Навукова-даследчая работа кафедры беларускага мовазнаўства - Чахоўскі, Георгій Канстанцінавіч (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Разглядаецца навуковая дзейнасць кафедры беларускага мовазнаўства філалагічнага факультэта Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Асноўная ўвага звяртаецца на распрацоўку дзвюх навуковых тэм, звязаных з вывучэннем гісторыі беларускай мовы і яе сучаснага стану, а таксама на супрацоўніцтва з вядучымі айчыннымі і замежнымі навуковымі ўстановамі. Выкладаецца бачанне мэты і перспектыўных напрамкаў дзейнасці кафедры.
Keywords: кафедра беларускага мовазнаўства; навуковая работа; сучасная беларуская мова; гісторыя беларускай мовы