Навуковая праца кафедры англійскага мовазнаўства - Гутоўская, Марына Сцяпанаўна; Астапкіна, Кацярына Сяргееўна; Касцючэнка, Вікторыя Юр'еўна; Куліева, Вольга Мікалаеўна; Ніжнёва, Наталля Мікалаеўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Апісваецца навуковая праца кафедры англійскага мовазнаўства філалагічнага факультэта Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Прыводзяцца асноўныя навуковыя дасягненні кафедры. Прадстаўляецца навукова-даследчы праект «Супастаўляльнае апісанне германскіх і славянскіх моў: структурныя і сацыялінгвістычныя аспекты», які рэалізуецца калектывам кафедры ў 2021– 2025 гг.
Keywords: кафедра англійскага мовазнаўства; філалагічны факультэт; Беларускі дзяржаўны ўніверсітэт