Навуковая і праектная дзейнасць кафедры рускай літаратуры - Аўдзейчык, Людміла Леанідаўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2024)
Прадстаўлены кароткія звесткі з гісторыі кафедры рускай літаратуры філалагічнага факультэта Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта ад часу яе заснавання. Дадзена комплексная ацэнка навукова-даследчага і вучэбна-метадычнага патэнцыялу кафедры. Разгледжаны асноўныя напрамкі яе літаратуразнаўчай і праектнай дзейнасці, а таксама перспектывы далейшага развіцця.
Keywords: кафедра рускай літаратуры; сучаснае літаратуразнаўства; навукова-даследчая дзейнасць; вучэбна-метадычная работа; інавацыйны праект