Вобраз апавядальніка ў рамане А. Ю. Васякінай «Рана» - Балтабаева, Азіза Маннабаўна; Музафарава, Шахзода Музафараўна (Часопіс Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта. Філалогія, 2025)
Вызначаны вядучы тып апавядання ў рамане А. Ю. Васякінай «Рана», які напісаны ў жанры аўтафікшн. Выяўлена, што твор пабудаваны з дапамогай такіх кампазіцыйных прыёмаў, як рэтраспекцыя і паток свядомасці. Зроблена выснова аб тым, што вобраз апавядальніка прадстаўлены актыўным удзельнікам апісаных у рамане падзей і рэалізаваны праз адносіны паміж гераіняй і яе маці ў мінулым і сучаснасці. Указана, што матыў развітання гераіні з маці з’яўляецца ключавым у стварэнні вобраза апавядальніка.
Keywords: раман; аўтафікшн; тыпы апавядання; вобраз; рэтраспектыўны тып кампазіцыі; успаміны; матыў; герой